Το διαζύγιο του Timo Glock με την Marussia, επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τις δύο πλευρές, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.

Λίγο πριν την -άτυπη- έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 με τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Jerez (5/8-8/8) οι δρόμοι του Timo Glock και της Marussia χώρισαν, έπειτα από κοινή συμφωνία, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από την ομάδα.

«Ο Timo βοήθησε πολύ την ομάδα μας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, βοηθώντας μας να φτάσουμε το μονοθέσιο στο επίπεδο που είναι τώρα. Ο Timo είναι ένας φανταστικός πιλότος, ιδιαίτερα δημοφιλής στην ομάδα. Η Marussia επωφελήθηκε από την εμπειρία, ενώ δίνει ευκαιρίες και σε νέα ταλέντα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Timo για τη δουλειά που έκανε για εμάς. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του και θέλουμε να συγχαρούμε την επόμενη ομάδα που θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες του», ανέφερε η ανακοίνωση της Μarussia.

Από την πλευρά του, ο Glock τόνισε πως πέρασε τρία πολύ καλά χρόνια με την Marussia, ωστόσο επιθυμία του να ανακαλύψει νέες προκλήσεις.

«Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια με την ομάδα της Marussia. Θέλω όμως να ανακαλύψω νέες προκλήσεις και με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσω το ταξίδι μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα για τη σεζόν που έρχεται και να τους ευχαριστήσω όλους για τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε και την υποστήριξη που δέχτηκα. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μου », ήταν τα λόγια του Γερμανού πιλότου.

Πηγή: autotriti.gr