Ξέρουμε ότι ειδικά στην Ιταλία ο Casey Stoner είναι ελάχιστα δημοφιλής, λόγω του «μη σεβασμού» που έχει δείξει πολλές φορές προς τον «ημίθεο» Rossi. Έτσι λίγο θα του κοστίσει η νέα επίθεση που δέχεται στη γείτονα, αυτή τη φορά όχι από τιφόζι της μοτοσυκλέτας αλλά από Ιταλούς υπερμάχους των δικαιωμάτων των ζώων.

Μέλη της ομάδας που αποκαλείται Centopercentoanimalista κόλλησαν αυτό το πόστερ σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Απεικονίζει το Stoner ανάμεσα σε νεκρά ζώα και φέρει τυπωμένη στα αγγλικά την ερώτηση: «Αυτός λοιπόν θα γινόταν πρωταθλητής;»

Σεβαστός ο ρόλος των Ιταλών ανιμαλιστών, αλλά πιάνονται κομμάτι αδιάβαστοι περί τα αγωνιστικά. Ο Stoner δεν θα γινόταν πρωταθλητής, είναι ήδη πρωταθλητής.

Οι άνθρωποι τα έχουν βάλει μαζί του λόγω των χόμπι του, στα οποία περιλαμβάνεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Μάλιστα τα έχουν πάρει ιδιαίτερα, επειδή ο Casey κυνηγάει με τόξο και βέλη. Δηλαδή αν χρησιμοποιούσε δίκανο θα ήταν πιο «ανεκτό», φιλόζωο ή ευγενές το κυνήγι του;

Ο Αυστραλός έχει δηλώσει ότι το κυνήγι με τόξο του επιτρέπει να νιώθει πιο κοντά στη φύση, πράγμα που για τους ακτιβιστές αποτελεί «ανάθεμα». Οι οποίοι αποκαλύπτουν έτσι μια όχι τόσο γνωστή πτυχή της προσωπικότητας του Stoner που τον καθιστά ιδιαίτερα αντιπαθή.

Ή μάλλον ακόμη χειρότερα. Στις μέρες μας το να σκοτώνεις ζώα για χόμπι – με οποιονδήποτε τρόπο – προκαλεί αποτροπιασμό και σε κάνει εξαιρετικά απεχθή…