Όπως όλα δείχνουν, η Honda ενέκρινε την παραγωγή του νέου της «hot hatch», με στόχο να ξεκινήσει η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά εντός του 2013.

Το τελευταίο διάστημα η Honda καταφέρνει να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και όχι άδικα, αφού πάντα έχει ένα καλό λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση, η είδηση της έγκρισης παραγωγής του νέου της Civic Type-R θα χαροποιήσει αρκετούς από τους φαν του μοντέλου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης του Παρισιού, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του νέου Honda CR-V.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο πρωτότυπο του μοντέλου, αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα γίνει το Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.

Πληροφορίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής έρευνας και σχεδιασμού της εταιρίας έχει αναφέρει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ξεχωριστούς προφυλακτήρες, τροχούς, spoilers και καθίσματα, όπως βεβαίως βελτιωμένες αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης.

Σημαντικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά και στο γενικότερο χαρακτήρα του αυτοκινήτου θα παίξει επίσης το μεγαλύτερο σε διαστάσεις πλαίσιο, σε σχέση με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Κάτω από το καπό πιθανολογείται ότι θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων, απόδοσης 213 ίππων.

Όσο για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 241 χλμ/ ώρα.

Πηγή: autotriti.gr