Με ανακοίνωσή της η Honda ανακοίνωσε και επίσημα την ορθότητα των σεναρίων που υφαίνονταν για το μέλλον της ομάδας από τη στιγμή που ο Casey Stoner δήλωσε ότι θα σταματήσει να αγωνίζεται στο τέλος της χρονιάς: Ο Dani Pedrosa και οι Marc Marquez θα είναι οι εργοστασιακοί οδηγοί της Repsol Honda για τις αγωνιστικές περιόδους του 2013 και του 2014.

Ο Dani Pedrosa, σήμερα βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έναν αγώνα πριν τα μέσα της σεζόν. Στο κατάλληλο timing, αμέσως μετά τη νίκη του στη Γερμανία, ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση του συμβολαίου του με τη Honda, αν και αυτό είχε γίνει ήδη γνωστό νωρίτερα. Η είδηση είναι ουσιαστικά η ένταξη του Marquez στην ομάδα, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα υπάρχει πρώτος και δεύτερος οδηγός μέσα στην ομάδα.

Ο Pedrosa έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2001 με τη Honda και έκτοτε έχει παραμείνει στις τάξεις της. Είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2003 στα 125cc, 2004 και 2005 στα 250cc), πέρασε στο MotoGP το 2006, διεκδικώντας ως πρωτοεμφανιζόμενος τον τίτλο του «rookie της χρονιάς», ενώ τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα.

Μετά τον εορτασμό της πρώτης του νίκης για το 2012 το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, ο Dani έχει δείξει ότι είναι ένας από τους επικρατέστερους για τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και φέτος.

Ο Marc Marquez, γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1993 και θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με την εργοστασιακή ομάδα της Honda, μόλις στην ηλικία των 20 ετών. Ήδη αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ έχει υπογράψει για τα δύο επόμενα χρόνια με την ομάδα της Honda.

Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc το 2010, δεύτερος στη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία Moto2 και ηγείται σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Moto2, με 43 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δύο Ισπανούς στην ομάδα πλέον, η Ισπανική Repsol πλέει σε πελάγη ευτυχίας, έχοντας εξασφαλίσει το μέγιστο της δημοσιότητας από την χορηγία της ομάδας. Η υπόθεση τίτλος είναι πλέον μια κοινή «εθνική» ισπανική προσπάθεια.

Dani Pedrosa: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την ανανέωση μου με την ομάδα της Repsol Honda για τα επόμενα δύο χρόνια. Η σχέση μου με τη Honda είναι μια σχέση διάρκειας και είχα μια έντονη επιθυμία να μείνω εδώ. Ο αγώνας για το πρωτάθλημα φέτος παραμένει ανοικτός και οι δύο επόμενες σεζόν θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για μένα».

«Όλη μου η καριέρα έχει συνδεθεί με τη Honda, αφότου μπήκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 125cc, μετά στα 250 και από το 2006 στο MotoGP. Είμαι ίσως ένας από τους αναβάτες με τη μεγαλύτερη ιστορία στη Honda, κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ υπερήφανος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το HRC για την υποστήριξή τους. Είμαι σίγουρος ότι μαζί έχουμε σπουδαία πράγματα να κάνουμε».

Marc Marquez: «Το να φτάνω στα MotoGP την επόμενη σεζόν με τη Honda, είναι για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Honda για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Είμαι πολύ περήφανος που θα ανήκω στη μεγάλη οικογένεια της Honda στο μέλλον και δεν θέλω να ξεχάσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν από τότε που ξεκίνησα στο χώρο της μοτοσικλέτας».

«Τώρα ο στόχος μου είναι η Moto2, όπου η ομάδα μου κι εγώ δουλεύουμε πολύ σκληρά και είμαστε ενθουσιασμένοι στην προσπάθεια να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012».

Shuhei Nakamoto, επικεφαλής του HRC: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη σύμβασή μας με τον Dani και καλωσορίζουμε τον Marc Marquez στην ομάδα της Repsol Honda. Ο Dani απολαμβάνει μια πολύ δυνατή σεζόν, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τους Casey και Lorenzo για το πρωτάθλημα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοσή του».

«Ο Marc έχει ήδη αποδείξει πόσο γρήγορος είναι στην κατηγορία των 125cc και στη Moto2, και πιστεύουμε ότι, δίνοντάς του τον κατάλληλο χρόνο προσαρμογής στη νέα κατηγορία, θα είναι σε θέση να αποδείξει το ταλέντο του στα MotoGP στο μέλλον».