Ο νέος σεισμός της περασμένης Τρίτης πολλαπλασίασε τις καταστροφές στην επαρχία Emilia Romagna, μιας από τις πλουσιότερες και πλέον βιομηχανοποιημένες περιοχές της Ιταλίας.

Η επαρχία που στεγάζει την Ferrari, την Ducati αλλά και την Barilla, είχε το 2006 ΑΕΠ ύψους 126 δισ. Ευρώ. Ο νέος σεισμός άφησε τουλάχιστον 15.000 άστεγους και 17 νεκρούς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι που είχαν επιστρέψει στις δουλειές τους και ασχολούνταν με την επιδιόρθωση των ζημιών του πρώτου σεισμού.

Η ανάταξη της περιοχής χρειάζεται πολλά χρήματα. Κι επειδή στην Ιταλία επίσης «το ταμείον είναι μείον», η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι αποφάσισε να προσθέσει 2% στον συντελεστή φορολόγησης της βενζίνης συν ΦΠΑ.

Τους τελευταίους 12 μήνες, οι κυβερνήσεις του Μπερλουσκόνι και του μη δημοφιλούς πλέον Monti έχουν αυξήσει τους φόρους στη βενζίνη έξι φορές!

Αυτή τη φορά η αύξηση θα είναι προσωρινή, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Βέβαια μην το δένετε κιόλας πως έτσι θα γίνει…

Όπως και στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού: Όπως εμείς πληρώνουμε ακόμη την προίκα της Φρειδερίκης στην τιμή της βενζίνης, έτσι και οι Ιταλοί πληρώνουν ακόμα για την εκστρατεία του Μουσολίνι στην Αβησυννία (σήμερα Αιθιοπία) το 1935.