Έχει ανοίξει ένα «Κουτί της Πανδώρας» και μένει να δούμε ποια εταιρεία θα μπορέσει να διαχειριστεί το επικίνδυνο περιεχόμενο του καλύτερα. Η εκκωφαντική ανακοίνωση του Casey Stoner ότι αποσύρεται, έχει βάλει σε κίνηση τα γρανάζια ξεκινώντας ανακατατάξεις σε όλες τις ομάδες, εργοστασιακές και δορυφορικές.

Όλοι έχουν μια θεωρία για το ποιος θα πάει που, ποιος θα αντικαταστήσει ποιον -αλλά το ποιος θα γεμίσει τη φόρμα του Stoner είναι αδύνατον για την ώρα να το φανταστούμε. Τελευταία ακούγονται φήμες ότι η Ducati ζυγιάζει σοβαρά τα υπέρ και τα κατά του Cal Crutchlow – για να αντικαταστήσει ποιον; Το αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Η MCN από την άλλη δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με τον ισχυρισμό ότι ο Crutchlow θα μπορούσε να καταλήξει στην Repsol Honda. Βοηθούν τον συντοπίτη τους προς ένα καλύτερο συμβόλαιο, ή ξέρουν κάτι;

Για τα σενάρια μετακίνησης του Valentino Rossi προς… όλες τις ομάδες έχουμε ήδη γράψει, καθώς οι Jarvis (Yamaha) και Nakamoto (Honda) δεν τολμούν πλέον να αρνηθούν το ενδεχόμενο.

Η συνήθως καλά πληροφορημένη ιστοσελίδα της ισπανικής «AS» δημοσίευσε αυτή τη συνέντευξη με τον Livio Suppo, τον μάνατζερ που έφερε τον Stoner στην Honda και που τώρα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του. Να μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

AS: Θα ανανεώσετε με τον Pedrosa;
Livio Suppo: «Μόλις αρχίσαμε τις συζητήσεις.»

AS: Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Repsol Honda βρέθηκε ξαφνικά από τον Παράδεισο στην Κόλαση. Από κει που ο τίτλος έμοιαζε εξασφαλισμένος για φέτος και του χρόνου, πρέπει τώρα να ψάχνει στα θολά για τον αντικαταστάτη του πρώτου της οδηγού…
LS: «Να σου πω, δεν το βλέπω έτσι. Το άμεσο μέλλον είναι φέτος και έχουμε δύο αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν αγώνες και τον τίτλο

MC: Θα μπορούσε ίσως το γεγονός ότι αποσύρεται να επηρεάσει τη φετινή απόδοση του Stoner;
LS: Όχι, θέλει να κερδίσει και πάλι τον τίτλο και πάλι αγώνες: στο Le Mans δεν κερδίσαμε επειδή η Yamaha ήταν καλύτερη από την Honda. Ο Dani αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα με την πρόσφυση πίσω όπως και ο Casey, αλλά στο στεγνό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.»

MC: Απόντος του Stoner, θα είναι ο Lorenzo ο καλύτερος αναβάτης του πρωταθλήματος το 2013;
LS : Έτσι έδειξε πέρσι, αλλά το 2010 πριν το ατύχημα στο Motegi ο Pedrosa ήταν πιο γρήγορος.