Η απόφαση να φύγει και η ανακοίνωσή της τον έχει χαλαρώσει. Παλιότερα θα γκρίνιαζε, μετά από τα προβλήματα πρόσφυσης του πίσω τροχού που του κόστισαν βαθμούς στο Le Mans. Όμως μετά τον αγώνα ο Stoner μίλησε πολύ χαλαρά για το πώς έχασε τη δεύτερη θέση από τον Valentino Rossi στον τελευταίο γύρο.

Ο Stoner μπήκε στο γαλλικό GP προηγούμενος με έναν βαθμό αλλά έφυγε δεύτερος, 8 βαθμούς πίσω από τον Lorenzo. Όπως εξήγησε, ο ίδιος αλλά και ο Dani Pedrosa δεν μπορούσαν να ζεστάνουν σωστά τα λάστιχά τους ώστε να έχουν την σωστή πρόσφυση.

Μα και όταν ζεσταίνονταν μετά δεν μπορούσαν να αποβάλλουν την περίσσεια θερμοκρασία στο βρεγμένο και αυτοκαταστρέφονταν. Περίεργος συνδυασμός, συνήθως το ένα πρόβλημα αναιρεί το άλλο. Η Honda έχει πράγματι μπλέξει πολύ άσχημα με τα νέα Bridgestone.

«Αυτός κι αν ήταν δυνατός αγώνας», είπε χαμογελώντας. «Ξέραμε από το πρωινό warm-up ότι η μοτοσυκλέτα μας δεν κατάφερνε να ζεστάνει τα λάστιχά της όσο γρήγορα έπρεπε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε ειδικά το πίσω λάστιχο να δουλέψει (εννοεί να έχει πρόσφυση)».

«Το ίδιο έγινε και στην εκκίνηση — και εγώ και ο Dani παλεύαμε να ζεστάνουμε τα λάστιχα, για να δουλέψουν. Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία ο Jorge και έφυγε μπροστά. Μετά απλά προσπάθησα να μείνω δεύτερος, με πίεζαν από πίσω, αλλά έπρεπε να περιμένω τη μοτοσυκλέτα να ζεστάνει τα λάστιχα, μπας και βρω πλευρική πρόσφυση».

«Στη συνέχεια τα λάστιχα ζεστάθηκαν, ανέκτησα κάπως την εμπιστοσύνη μου και αποφάσισα να πιέσω και να κυνηγήσω τον Jorge. Τον πλησίασα αρκετά, όλα έδειχναν να δουλεύουν, έπειτα όμως η βροχή σταμάτησε, το νερό στην άσφαλτο λιγόστεψε και το πίσω λάστιχο άρχισε να υπερθερμαίνεται».

«Στο τέλος δεν είχα καθόλου. Σπινάριζα με κάθε σχέση, από την πρώτη ως την έκτη. Δεν είχα καθόλου πρόσφυση βγαίνοντας από τις στροφές. Σήκωνα όσο νωρίτερα μπορούσα τη μοτοσυκλέτα στις εξόδους, αλλά και πάλι δεν παλευόταν».

«Ο Valentino ήταν πιο γρήγορος από εμάς στο τέλος. Προσπάθησα, έκανα ό,τι μπορούσα για να μείνω μπροστά, αλλά ειδικά στον τελευταίο γύρο δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. Νομίζω ότι μόνον σε κείνον τον γύρο μου έκανε ενάμιση δευτερόλεπτο διαφορά».

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι τυχερός που ανέβηκα στο βάθρο. Στα μισά του αγώνα δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Χάρηκα πολύ λοιπόν που μπόρεσα έστω και την τρίτη θέση».