Οι ιταλοί δημοσιογράφοι ψάχνουν απελπισμένα την όποια λύση στα προβλήματα του ειδώλου τους, του Valentino Rossi. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούν και ειδήσεις όπως αυτή. Το κατά πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει.

Ειδικά μετά το ισπανικό GP έχουν ξεσαλώσει, γράφοντας καθημερινά σχεδόν κάποιο αποκλειστικό «αποκαλυπτικό» νέο. Οι τελευταίες παλαβομάρες προέρχονται από την Sportmediaset.com και αναστατώνουν τους οπαδούς του Casey Stoner προωθώντας την είδηση ότι πιθανώς ο πρωταθλητής να αποσυρθεί από τους αγώνες στο τέλος της σεζόν 2012.

Είναι γνωστό πως ο Stoner λατρεύει τους αγώνες αλλά σιχαίνεται την κατινίστικη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στα paddock. Δεν του αρέσει να απαντά σε ερωτήσεις ειδικά όσον αφορά τον εαυτό του και τις πράξεις του.

Επίσης είναι αλήθεια πως τελευταία έχει αφήσει να εννοηθεί πως του λείπει το σπίτι του, ειδικά τώρα που η σύζυγός του Adriana έφερε στον κόσμο την κόρη τους Αλεξάντρα. Και ότι δεν έχει σκοπό να περιφέρεται για πολλά χρόνια ακόμα με το τσίρκο των GP.

Το συμβόλαιο του Stoner με την Repsol Honda λήγει, όπως των περισσότερων αναβατών στα τέλη του 2012. Όμως οι διαπραγματεύσεις του πατέρα του, Colin Stoner, για το νέο του συμβόλαιο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ίσως όλα αυτά να είναι ένα μικρό τέχνασμα ενόψει του νέου συμβολαίου. Αφήνεις να διαρρεύσουν κάποιες φήμες ώστε να διεκδικήσεις καλύτερους όρους για το συμβόλαιο του 2013 με τη Honda.

Ο ίδιος έχει πλέον αποδείξει την αξία του, έχει κερδίσει τίτλους ενώ τα χρήματα δεν ήταν ποτέ το καθοριστικό στοιχείο των αποφάσεών του. Με 34 νίκες και δύο τίτλους στην μεγάλη κατηγορία, ένα για την Ducati κι ένα για την Honda μπορεί η καριέρα του να θεωρηθεί ήδη πλήρης.

Αυτά όλα, τα οποία είναι γνωστά σε όλους και καθόλου «αποκλειστικές» ειδήσεις, κάνουν τώρα τους ιταλούς κιτρινοδημοσιογράφους να αμφιβάλουν για τη θέλησή του να συνεχίσει πέρα από το 2012.

Πρόσφατα μετά από πολύ πίεση, ο Livio Suppo που οργάνωσε τη μεταπήδηση του Stoner στην Honda δήλωσε σχετικά: «Με τον Casey η πιθανότητα αυτή είναι πάντα υπαρκτή. Αν με ρωτάτε, δεν έχω να απαντήσω με σιγουριά, ωστόσο είναι κάτι που με φοβίζει. Ο Casey έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και ξέρει τι θέλει. Αν αποφασίσει να σταματήσει θα το καταλάβω, αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα συνεχίσει».

Ο ίδιος ο Casey Stoner δέχτηκε τη σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του Estoril. Ο 26χρονος δεν μπορούσε βέβαια να την επιβεβαιώσει και εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

«Μην πιστεύετε αυτά που διαβάζετε στον Τύπο. Μην διαβάζετε αυτά που γράφετε!» ήταν η απάντησή του στους δημοσιογράφους και ειδικά στον Ισπανό που έκανε και την ερώτηση.

«Το ίδιο έχει γίνει και στο παρελθόν. Δεν έτρεξα σε έναν αγώνα λόγω υπερκόπωσης και όλοι έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι σταμάτησα τους αγώνες», συνέχισε και δεν έχει άδικο καθώς όχι μόνο επέστρεψε αλλά κέρδισε και τον τίτλο.

«Είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς ιστορίες παραφράζοντας τα λόγια κάποιου. Έχω πει όντως ότι δεν θα συνεχίσω να οδηγώ μέχρι τα 35 μου. Δεν έχω αποφασίσει όμως μέχρι πότε, οπότε και κανένας άλλος δεν μπορεί να ξέρει».

«Μέχρι να με ακούσετε να το δηλώνω ο ίδιος, μην πιστεύετε τίποτε απ’ όσα σχετικά διαβάζετε».

Το μεγαλύτερο θέμα αυτή την εποχή για τον Stoner, είναι η εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα των χεριών του καθώς προσπαθεί να αποφύγει την επέμβαση. Κατά τα άλλα περί αποχώρησης από τους αγώνες κατέληξε να πει «είναι απλά μία ακόμη φήμη και δεν ισχύει», κλείνοντας (προσωρινά;) το θέμα.