O Valentino Rossi θα μετρήσει για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις του σε αγώνα αυτοκινήτου. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ταχύτητας μοτοσυκλέτας θα συμμετάσχει στον αγώνα αντοχής του επάθλου Blancpain Endurance Series που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη πίστα της Monza στην Ιταλία.

Ο Rossi θα οδηγεί μία Ferrari 458 Italia της ομάδας Kessel Racing, με παρέα με τον πολύ στενό του φίλο και μόνιμο συνεργάτη του στην αγωνιστική ομάδα, Alessio Salucci, πιο γνωστό ως «Uccio».

Ο οδηγός της Ducati ελπίζει να βελτιώσει την θέση που πέτυχε στην τελευταία του εμφάνιση σε αγώνα αντοχής. Ο Rossi είχε τερματίσει τρίτος στην κατηγορία του και 11ος στη γενική κατάταξη στον εξάωρο αγώνα που είχε γίνει στην πίστα της Vallelunga το 2009. Τότε οδηγούσε και πάλι για την ομάδα Kessel Racing αλλά τότε η Ferrari ήταν μία F430 GT3.

Ο Ιταλός σταρ θα έχει να συναγωνιστεί μεγάλα ονόματα του θεσμού, όπως τον νικητή στις 24 ώρες του Le Mans, David Brabham, τους πρώην οδηγούς της F1 Mark Blundell και Karl Wendlinger, καθώς και αρκετούς έμπειρους οδηγούς αγώνων αντοχής.

Ο Rossi πέτυχε τον 10ο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές και θα ξεκινήσει από την 10η θέση τον 3ωρο αγώνα που ξεκινά σήμερα στις 14.15. Ο χρόνος του, 1:48.962, ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από του επίσης Ιταλού Daniel Zampieri που πέτυχε χρόνο 1:47.923. Ο Zampieri, είναι ένα νέο ταλέντο προερχόμενος από την Ferrari Formula One Academy και συμμετέχει για την ίδια ομάδα με του Valentino (Kessel Racing), οδηγώντας φυσικά και ίδιο αυτοκίνητο, μία Ferrari 458 Italia.

«Στο μέλλον αν θέλω να πάρω μέρος σε αγώνες καλύτερα να είναι με αυτοκίνητο παρά με μοτοσυκλέτα» δήλωσε ο Rossi μετά τις κατατακτήριες δοκιμές και μερικές εκατοντάδες αυτόγραφα στους φαν που τον καταδίωκαν.

«Έχω οδηγήσει σε αγώνα rally στο παρελθόν αλλά εκεί παλεύεις να ελέγξεις το αυτοκίνητο που γλιστρά διαρκώς στο χώμα. Σε αγώνες GT έχεις να κάνεις με αγωνιστικές γραμμές, φρένα και ρυθμό και το απολαμβάνω πολύ περισσότερο» συμπλήρωσε.

«Προτιμώ του αγώνες ταχύτητας γιατί εκεί έχω μεγαλύτερη εμπειρία. Όμως οι αγώνες αντοχής του Blancpain series είναι εντάξει για εμένα γιατί διαρκούν μόνο 3 ώρες. Είναι κάτι ανάμεσα σε αγώνα ταχύτητας και αντοχής. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν είναι πολύ εντυπωσιακά και οι οδηγοί πραγματικά πολύ δυνατοί».

«Θεωρώ επιτυχία το να είμαι στην πρώτη δεκάδα και ο χρόνος κάτω από το 1:49 είναι αρκετά καλός για τη Monza. Στον αγώνα είναι σημαντικό να βρούμε τον σωστό ρυθμό. Ένας γρήγορος γύρος είναι ένας γύρος, όμως οι τρεις ώρες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».