Σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την εθνική ομάδα και τον αυριανό (22/7, 21:00) φιλικό αγώνα με την Σερβία στο Βελιγράδι, που θα είναι και η γενική πρόβα εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στην εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση των Ελλήνων διεθνών, αλλά και στην πολύ καλή ψυχολογία που έχουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή:

Για τη δουλειά της Εθνικής μετά από το Προολυμπιακό: «Τελείωσε ο πρώτος στόχος, που εδώ και εβδομάδες ήταν να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τότε έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για τους Αγώνες, που, πλέον, είναι και ο μεγαλύτερος στόχος. Προσπαθήσαμε σε όλο αυτό το διάστημα να φρεσκάρουμε και σωματικά και πνευματικά τους παίκτες και στη συνέχεια να δουλέψουμε κάποια πράγματα που δεν είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπάρχει υγεία. Οπότε είμαστε έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά για αυτή την πρόκληση».

Για τη δωδεκάδα στο φιλικό με τη Σερβία: «Αύριο μετά από το παιχνίδι με τη Σερβία θα ανακοινώσουμε τη δωδεκάδα».

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Αύριο έχουν ένα meeting οι γιατροί του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας. Ο Κώστας θα εξεταστεί και κλινικά. Πρέπει να πάρουμε το ΟΚ στο 100% και από τις δύο πλευρές, γιατί αυτό είναι το σωστό. Πρώτα από τον Παναθηναϊκό και μετά από τον γιατρό της εθνικής ομάδας. Ήδη κάνει ασκήσεις. Ο Κώστας έχει τεράστιο ζήλο να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και πέρα όμως, όσο ζήλο και να έχει ο παίκτης – το εκτιμάμε, το σεβόμαστε και δείχνει και τη νοοτροπία όχι μόνο του Κώστα, αλλα και όλων των παιδιών – πρέπει να πάρουμε το ιατρικό ΟΚ ότι είναι στο 100% έτοιμος για να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον βαθμό ετοιμότητας: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τον βαθμό ετοιμότητας και από τη χημεία. Το είδαμε και στο Προολυμπιακό σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς σαν ομάδα και τα παιδιά μεταξύ τους νιώθουμε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας και στους ρόλους μας και στη χημεία μας και στη σχέση μας. Όλοι ξέρουν για ποιο λόγο ήρθαν αυτό καλοκαίρι να αγωνιστούν και για ποια φανέλα αγωνίζονται. Πέρα από αυτό βλέπουμε και μια τεράστια κινητοποίηση του κόσμου ως προς την επιθυμία, τον πόθο και την ελπίδα και την αγάπη. Αυτή η ομάδα βγάζει κάτι υγιές και τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Αυτό μας αρέσει πολύ, γιατί παίζουμε για εμάς και για όλη την Ελλάδα. Το νιώθουν και τα παιδιά να έχουν αυτή τη στήριξη, αυτή την πίστη και νιώθουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Προπονούμαστε πάρα πολύ σκληρά, έχουμε παίξει ήδη ένα Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι παίκτες έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση, πολύ καλή ψυχολογία, ξέρει ο καθένας τον ρόλο του. Θέλω να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, να έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση και να πάμε να παίξουμε την άμυνα που παίζουμε».

Για τον όμιλο της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Όταν πας σε μια Ολυμπιάδα πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Οπότε είτε τώρα, είτε μετά θα πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας, κοιτάμε πώς θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Καλό είναι όχι μόνο εμείς να σκεφτόμαστε τους άλλους, που υπάρχει πλάνο, αλλά και οι άλλοι να σκέφτονται εμάς. Να αισθανόμαστε εμείς δυνατοί και να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Για το αν λειτουργήσει θετικά το χρονικό διάστημα από το Προολυμπιακό Τουρνουά μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ελπίζουμε το διάστημα να κάνει καλό, αυτό δεν το ξέρουμε, όμως. Θα το δούμε στην πράξη. Κάτι που ήθελα να πω, γιατί η Εθνική δεν είναι μόνο η Εθνική Ανδρών αλλά όλα τα κλιμάκια, πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων και στον προπονητή τον Κώστα τον Παπαδόπουλο για τη δουλειά που έχουν κάνει και που θα αγωνιστούν για το μετάλλιο. Ευχόμαστε σε όλες τις Εθνικές να έχουν την ίδια πορεία».

Για τον λόγο που θα διεξαχθεί το φιλικό με τη Σερβία: «Θέλαμε ακόμα ένα φιλικό. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγώνες. Όσα περισσότερα φιλικά παίζουμε, τόσο καλύτερα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλο. Η διοίκηση έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να κλείσουμε και αυτά τα φιλικά. Υπήρχε ένα πλάνο να παίξουμε με τη Λετονία, αλλά η Λετονία αποκλείστηκε, οπότε βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Η διοίκηση έκανε εξαιρετική δουλειά να κλείσει αυτά τα δύο φιλικά και την ευχαριστούμε πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ