Η Honda ανακοίνωσε ότι προωθεί στην αγορά -αρχικά μόνον στην Ιαπωνία- δωρεάν υπηρεσίες και εφαρμογές smartphone (Apps) για τους αναβάτες των μοτοσυκλετών της. Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν από τον Απρίλιο και σε αυτές θα περιλαμβάνεται δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.

Για να εκμεταλλευτεί κανείς τις υπηρεσίες της Honda, αρκεί να είναι ιδιοκτήτης μιας μοτοσυκλέτας της εταιρείας. Η εγγραφή γίνεται online, όπου ο ενδιαφερόμενος αποδεικνύει και την κυριότητά του. Μετά μπορεί να κατεβάσει την Αpp (εφαρμογή) η οποία τρέχει τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Στη συνέχεια, κατεβάζει και εγκαθιστά το πρόγραμμα navi «Moto LIN» της Honda στο τηλέφωνό του, μαζί με τις υπηρεσίες που υποβοηθούν την επιλογή της διαδρομής, προσφέροντας πρόβλεψη καιρού και πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους. Και φυσικά τη δυνατότητα να βρει και επικοινωνήσει αμέσως με μία εμπορία ή ένα γκαράζ της Honda, σε περίπτωση ανάγκης.

Έξυπνο εργαλείο είναι το «Rain Gear Alarm» που προειδοποιεί για ξαφνική βροχή στον δρόμο, ή στη διαδρομή που σχεδιάζει ο αναβάτης. Για την ώρα δεν προβλέπεται η Αpp να προσφερθεί εκτός Ιαπωνίας, αν και πιστεύουμε ότι η διάδοσή της είναι ζήτημα χρόνου.

Με το Moto LINC της Honda δημιουργείται ένα νέο trend, οπότε σίγουρα η εφαρμογή θα μεταφραστεί και διαδοθεί εκτός Ιαπωνίας. Ο ανταγωνισμός θα προχωρήσεις σε παρόμοιες προσφορές και πλέον πολλές μοτοσυκλέτες (ιδιαίτερα ταξιδιωτικές ή μέγα scooter) θα αγοράζονται με βάση τις προσφερόμενες Apps και όχι μόνον τα δυναμικά χαρακτηριστικά ή την αισθητική τους.