H Honda παρουσίασε τη νέα γενιά κινητήρων «Earth dreams Technology», που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Πρώτο δείγμα αποτελεί ο 1.600άρης diesel που θα τοποθετηθεί στο νέο Civic.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Company, κος Takanobu Ito, ανακοίνωσε στην έκθεση του Τόκιο πως η Honda έχει αναπτύξει μια νέα γενιά κινητήρων «Earth Dreams Technology». Αυτή η νέα γενιά κινητήρων θα προσφέρει υψηλές αποδόσεις, ενώ θα διαθέτει και οικολογικό – οικονομικό προφίλ.

Με τις περιβαλλοντικές αξίες της «Earth Dreams Technology», η Honda θα προσπαθήσει να είναι νούμερο ένα στην οικονομία καυσίμου σε κάθε κατηγορία, στα επόμενα τρία χρόνια.

Νέος 1,6 diesel κινητήρας για την Ευρώπη

Ο πρώτος κινητήρας αυτής της σειράς για την Ευρώπη θα είναι ο νέος 1,6 λτ. ντίζελ. Σχεδιασμένος για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτός ο μικρός πετρελαιοκινήρας θα τοποθετηθεί στο νέο Civic στα τέλη του 2012.

Θα είναι ελαφρύτερος από κάθε άλλο πετρελαιοκινητήρα της ίδιας κατηγορίας και οι εκπομπές CO2 θα είναι κάτω από τα 100 γρ./χλμ. Θα αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ.

Πηγή: autotriti.gr