Από επίσημα χείλη, προήλθε η πληροφορία πως στη Honda εξελίσσουν το μοντέλο που θα αποτελέσει το νέο NSX, μόνο που, προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών, θα έχει αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα.

Από τον περασμένο Απρίλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, κος Takanobu Ito, είχε ενημερώσει για τα σχέδια της εταιρείας να επαναφέρει στην ενεργό δράση το θρυλικό NSX, το super car της Honda. Τότε είχε υπαινιχθεί πως το καινούργιο NSX θα ήταν φιλικότερο προς το περιβάλλον, πιθανώς μέσω της χρήσης κάποιου υβριδικού συστήματος.

Στο περιθώριο, όμως, της φετινής έκθεσης της Φρανκφούρτης, ο κος Ito, επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση της Honda να κατασκευάσει το διάδοχο μοντέλο του NSX, λέγοντας: «Πέρασα τα πρώτα χρόνια μου στην εταιρεία εξελίσσοντας το NSX και έμαθα πολλά. Εύχομαι το ίδιο για τους σημερινούς μηχανικούς της Honda», ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: «Ήδη οι μηχανικοί μας εξελίσσουν ένα τέτοιο όχημα».

 Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, πέραν του ότι το νέο NSX θα είναι αρκετά διαφορετικό από το παλιό. Χαρακτηριστικά είπε: «Το παλιό NSX πρόσφερε μεγάλη ισχύ, αλλά και μια καλή οδηγική εμπειρία. Σήμερα επικεντρωνόμαστε στη σχέση ισχύος προς βάρος. Το NSX ήταν γνωστό για το αλουμινένιο του αμάξωμα, οπότε στην εξέλιξη του νέου μας αυτοκινήτου δεν μας ενδιαφέρει μονάχα η ισχύς, αλλά και η αποδοτικότητα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σχέδια για την αναβίωση του NSX. Το 2003 η Honda είχε παρουσιάσει το HSC Concept με σχέδια για παραγωγή του το 2010, κάτι που τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όμως, το NSX δεν είναι το μόνο μοντέλο επιδόσεων που εξελίσσεται αυτήν την περίοδο από τη Honda. Ο αρχιμηχανικός της εταιρείας, κος Mitsuru Kariya επιβεβαίωσε πως δουλεύουν πάνω στην επόμενη γενιά του Civic Type R, λέγοντας: «Ξέρουμε πως το Type R ήταν μια μεγάλη επιτυχία και κοιτάζουμε στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα πως θα φέρει το ίδιο όνομα».


Το super car της Honda, NSX, παραγόταν από το 1990 έως το 2005.


Το πρωτότυπο HSC του 2003 ήταν μια πρώτη ένδειξη πως ετοιμάζεται ένα νέο NSX, κάτι που τελικά σταμάτησε λόγω οικονομικής ύφεσης.

Πηγή: autotriti.gr