Τη συνεργασία της με την Fiat Chrysler ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία της Google Alphabet, κάτι που θα σηματοδοτήσει την επέκταση του στόλου αυτόνομων αυτοκινήτων.
Ο στόλος αυτοκινούμενων δοκιμαστικών αυτοκινήτων της Google πρόκειται σχεδόν να διπλασιαστεί με την προσθήκη 100 νέων μίνι-βαν Chrysler Pacifica Hybrid του 2017. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να βγάλουν τα νέα αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η συνεργασία με τη Fiat Chrysler Automobiles (FCA) σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η διαδικτυακή εταιρεία συνεργάζεται άμεσα με μια αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.
«Η FCA θα σχεδιάσει τα μίνι-βαν, οπότε θα είναι εύκολο για εμάς να εγκαταστήσουμε τα συστήματά μας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών στους οποίους είναι εγκατεστημένο το λογισμικό αυτό-οδήγησης και τους αισθητήρες που επιτρέπουν στο λογισμικό να καταγράφει τι συμβαίνει στο δρόμο γύρω από το όχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Google.
Από την πλευρά της η Alphabet αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν σκοπεύει να διαθέσει προς πώληση τα μίνι-βαν.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Google ξεκίνησε τις δοκιμές της στην τεχνολογία αυτό-οδήγησης το 2009, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Prius της Toyota, τα οποία ήταν εξοπλισμένα στο ειδικό σύστημα. Η εταιρεία διαθέτει πλέον 70 οχήματα.
Το πλάνο των δύο εταιρειών είναι η FCA να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τα μίνι-βαν με τρόπο τέτοιον ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αυτό-οδήγησης. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να τοποθετήσουν μία ομάδα μηχανικών σε εγκαταστάσεις στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία σχεδιασμού, δοκιμών και κατασκευής των ειδικών Chrysler Pacifica.
«Η ευκαιρία να δουλέψουμε στενά με τους μηχανικούς της FCA θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε ένα πλήρως αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα κάνει την οδήγηση στους δρόμους ασφαλέστερη και θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Self-Driving Car Project της Google Τζον Κράφσικ.