Η Honda έδωσε νέα στοιχεία για την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Civic, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η ευρωπαϊκή έκδοση του Civic θα είναι διαθέσιμη μόνο ως πεντάθυρο hatchback, ενώ η αμερικάνικη θα προσφέρεται σε coupe και sedan.

Ένας νέος κινητήρας πετρελαίου θα συνοδέψει το αυτοκίνητο. Είναι ο «i-DTEC», χωρητικότητας 2.2 λίτρων, ισχύος 150 ίππων με 35,7 χλγμ. ροπής ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Εκπέμπει μόλις 110 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ με την υιοθέτηση του συστήματος Start/Stop οι εκπομπές ελαττώνονται ακόμη 5 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Η Honda έχει βελτιώσει την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ στη νέα γενιά Civic χρησιμοποιεί παχύτερο ημιάκαμπτο άξονα και αντιστρεπτική ράβδο, ενώ έχει κάνει και αλλαγές στις αναρτήσεις στον πίσω άξονα. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2012, ενώ θα κατασκευάζεται μαζί με το CR-V στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Honda στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: 4troxoi.gr