Το Škoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας στην κατηγορία των compact SUV. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid της μάρκας, συνδυάζοντας στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το Elroq προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων, ενώ ο πλήρης βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Modern Solid

Το εξωτερικό του Elroq προσεγγίζει τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας από μια εντελώς νέα οπτική. Το νέο μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από έναν στιβαρό προφυλακτήρα που ενσωματώνει ένα ένθετο από σκούρο χρώμιο Unique Dark Chrome, ενώ το οπτικό σήμα κατατεθέν των προβολέων σε διάταξη «τεσσάρων ματιών» για τα SUV της Škoda έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Το Elroq είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που διαθέτει  τα γράμματα Škoda αντί για το παραδοσιακό σήμα στο καπό και στο τιμόνι. Επίσης, διαθέτει ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς καινοτόμων σχεδιαστικών στοιχείων, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Ποικιλία κινητήριων συστημάτων

Το Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα. Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 ίππους για το βασικό μοντέλο Elroq 50, ενώ το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το δικήνητο Elroq 85 μπορεί να επιτύχει μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του  πισωκίνητου Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά. Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα, σε 25 λεπτά ή λιγότερο. 

Ευρύχωρο εσωτερικό με βιώσιμα υλικά 

Το Elroq προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του με χωρητικότητα 470 λίτρων (έως 1.580 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα). 

Η οθόνη infotainment 13″  παρέχει διαισθητικό περιβάλλον στον χρήστη και διατίθεται στάνταρ, ενώ οι Επιλογές Σχεδίασης Design Selections χρησιμοποιούν πολλά καινοτόμα βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό. 

Υπάρχουν επίσης νέα Simply Clever χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων έξυπνες θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48 λίτρων και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα. Μια μεγάλη γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έως και εννέα αερόσακοι εξασφαλίζουν ανώτερη οδηγική άνεση και υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το νέο μοντέλο Skoda Elroq, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στις εκδόσεις 50, 60, 85 καθώς και για την ειδική έκδοση “First Edition”, ενώ το 2025 θα είναι διαθέσιμη και η τετρακίνητη έκδοση.

Η τιμή της αρχικής έκδοσης (Elroq 50) ξεκινάει από 34.500€.