Με φόντο το America’s Cup, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, η Cupra παρουσιάζει το Terramar, ένα υβριδικό σπορ SUV με ιπποδύναμη 272 ίππων.

Το Terramar υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, με τολμηρή εμφάνιση, που διαθέτει την εμβληματική υπογραφή των τριών τριγώνων και προβολείς Matrix LED Ultra με τεχνολογία φωτισμού υψηλής ανάλυσης (HD).

Το Terramar θα διατίθεται σε εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ματ επιλογών –Century Bronze Matt και Enceladus Grey Matt καθώς και στον χρωματισμό Dark Void που αντλεί έμπνευση από εκείνον του Cupra Dark Rebel Show car.

Στο σπορ εσωτερικό δεσπόζει το οδηγοκεντρικό cockpit, το οποίο αναδεικνύεται από τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, ενώ ακολουθεί τις αρχές της βιωσιμότητας με καθίσματα μπάκετ επενδεδυμένα είτε με ύφασμα που έχει δημιουργηθεί από 100% ανακυκλωμένο υλικό από νήματα Seaqual Yarn, Dinamica με τουλάχιστον 73% ανακυκλωμένο ύφασμα ή δέρμα με  φυτική κατεργασία.

Η ψηφιοποίηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του οδηγού. Μία νέας σχεδίασης και βελτιωμένη διεπαφή ανθρώπου / μηχανής (HMI) ενσωματώνεται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι καθώς και στο σύστημα infotainment 12.9”, με ένα slider αφής με ρετρό φωτισμό. Επιπλέον, η μάρκα συνεχίζει τη συνεργασία της με τους ειδικούς ήχου της SennheiserMobility, ενσωματώνοντας ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα 12 ηχείων.

Το Terramar συνδυάζει τις δυνατότητες του κινητήρα εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης με πέντε διαφορετικά κινητήρια σύνολα που υιοθετούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζινοκινητήρας), eTSI (ήπια υβριδικό σύστημα), καθώς και τη νέα γενιά του συστήματος plug-in hybrid (eHybrid), με απόδοση από 150 έως 272 ίππους. Η δυναμική συμπεριφορά αναβαθμίζεται χάρη στη στάνταρ σπορ ανάρτηση, το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το νέο προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πλαισίου (adaptive chassis) και τα φρένα της εταιρείας Akebono.

Το Terramar σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Györ της Ουγγαρίας. 

Το Terramar παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Louis Vuitton 37ου America’s Cup, του πιο διάσημου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο και του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που φιλοξένησε η Βαρκελώνη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Η συνεργασία μεταξύ της Cupra και του ιστιοπλοϊκού αγώνα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την παρουσίαση της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής Cupra Terramar America’s Cup, από τα οποία η μάρκα θα κατασκευάσει μόνο 1.337 αντίτυπα.

Επίσης, η Cupra και η DeAntonio Yachts παρουσίασαν πρόσφατα το E23 Terramar, ένα 100% ηλεκτρικό σκάφος εμπνευσμένο από τα εμβληματικά στοιχεία και χρώματα του Terramar, ενώ η Ισπανική εταιρία κυκλοφόρησε μια νέα Capsule Collection (διαθέσιμη προς πώληση στο χωριό του αγώνα).