Τα μοντέλα Mini John Cooper Works φημίζονται για την σπορ συμπεριφορά και την αγωνιστική κληρονομιά τους. Η νέα σειρά της οικογένειας JCW συνεχίζει αυτή την παράδοση, προσφέροντας στους ενθουσιώδεις οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις επιδόσεις που υπόσχεται ένας κινητήρας βενζίνης και την πρωτοποριακή τεχνολογία της αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Το βενζινοκίνητο Mini John Cooper Works έχει σχεδιαστεί με έναν πολύ δυνατό κινητήρα και ένα πλαίσιο ρυθμισμένο για να προσφέρει ακριβή συμπεριφορά. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση JCW θα εξασφαλίζει μια νέα διάσταση απόδοσης, συνδυάζοντας την παροχή άμεσης ροπής με την ευελιξία που χαρακτηρίζει τα μοντέλα JCW.

Νίκη στις 24 ώρες του Nürburgring το 2024

Η νέα σειρά John Cooper Works έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο, με το Mini John Cooper Works PROtotype να κατακτά τη νίκη στην κατηγορία του στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Nürburgring. Ο διάσημος αυτός αγώνας αντοχής δοκιμάζει τα όρια τόσο των ανθρώπων όσο και των μηχανών και στο πλαίσιο αυτό ο θρίαμβος του JCW PROtotype αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής απόδοσης και αντοχής του.

Η νίκη στο Nürburgring έρχεται να εδραιώσει τη μάρκα ως έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοντέλων υψηλών επιδόσεων της παγκόσμιας σκηνής.

Φεστιβάλ Goodwood: Ένα θρυλικό ντεμπούτο

Λίγο μετά την επιτυχία στο Nürburgring, το νέο John Cooper Works E PROtotype έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα της αυτοκίνησης στον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να παρουσιάσει η Mini το JCW E PROtotype, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της μάρκας στις επιδόσεις και την καινοτομία. Η συναρπαστική πορεία του αυτοκινήτου στην ανάβαση του Goodwood αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων JCW να προσφέρουν την ίδια συναρπαστική εμπειρία που ανέμεναν οι φίλοι της μάρκας.

Bulldog Racing

Η τεχνογνωσία της Bulldog Racing διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην επιτυχία του John Cooper Works PROtotype τόσο φέτος όσο και πέρσι με τον τερματισμό στο βάθρο ενός από τα ελάχιστα αγωνιστικά αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στις 24 ώρες του Nürburgring. Έχοντας την έδρα της στο Nürburg, η καταξιωμένη αγωνιστική ομάδα αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων John Cooper Works. Με ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Bulldog Racing έχει αναπτύξει το ηλεκτρικό JCW PROtotype διευρύνοντας έτσι το πεδίο του ενδιαφέροντός της πέρα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα δύο αυτοκίνητα εκτέθηκαν σε ειδικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος DTM στο Nürburgring από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου.

Η συμμετοχή της Bulldog Racing ήταν καθοριστική για να διασφαλιστεί ότι τα νέα μοντέλα JCW ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις για χρήση τόσο σε πίστα όσο και σε δημόσιους δρόμους. Το πνεύμα ομαδικής δουλειάς οδήγησε στην κατάκτηση των πρώτων βάθρων για το John Cooper Works στον πιο σκληρό αγώνα αντοχής παγκοσμίως το 2023 και το 2024: τις 24 ώρες του Nürburgring.

Η νέα γκάμα JCW που θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο, υπόσχεται να προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία, με επιλογές που ταιριάζουν σε όλους τους ενθουσιώδεις οδηγούς που προτιμούν είτε τις αρετές ενός βενζινοκινητήρα είτε τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.