Η Polestar θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το νέο Concept BST για να δείξει πως θα μοιάζει το επόμενης γενιάς sportscar της, ελπίζοντας να ανταγωνιστεί την Porsche και ιδιαίτερα το μοντέλο 911.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ πρόκειται για ένα concept της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που μοιάζει με αυτό του πρωτότυπου Ο2 που παρουσιάστηκε το 2022.

Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα υιοθετήσει μια διάταξη διπλού κινητήρα που αναπτύσσει 875 ίππους και 663 lb-ft ροπής, ενώ αναμένεται να επιτυγχάνει τα 0-100 km/h σε περίπου 3,2 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν, οι αλλαγές φαίνεται να είναι κυρίως αισθητικές, αλλά μπορεί να διαθέτει και μερικές αεροδυναμικές βελτιώσεις, ιδιαίτερα με μια τόσο μεγάλη πίσω πτέρυγα που ξεπροβάλλει από την πίσω πόρτα. Μαζί με το αεροδυναμικό εξάρτημα στο πίσω μέρος, μια αφαιρούμενη οροφή, αστραφτερό χρώμα Motorsport Silver, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών και μια βαφή BST ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, δήλωσε σχετικά πως «αυτό το αυτοκίνητο είναι μια επίδειξη του πόσο μακριά μπορούμε να ωθήσουμε τη μάρκα επιδόσεων μας – η Polestar ανέβηκε στο 11, αν θέλετε – και μια επίδειξη του πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τη φόρμουλα BST στη γκάμα μας στο μέλλον».