Μια είδηση που προκαλεί ανησυχία μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Tele 1 TV, καθώς ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο δολοφονίας κατά του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη σημερινή ομιλία του στη Σαμψούντα.

Την είδηση μετέδωσε ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ, στο λογαριασμό του στο Twitter, ωστόσο δεν προχώρησε σε κάποιο άλλο σχόλιο, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα εκτέλεσης του Κιλιτσντάρογλου πέρασε στη χώρα από την Γεωργία.

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αυτή την ώρα- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύτηκα την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

Σύμφωνα με τον Γιαναρντάγ, πίσω από την επιχείρηση δολοφονίας του Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται ο επιχειρηματίας Γκαλίπ Οζτούρκ, ο οποίος ζει στη Γεωργία και έχει εκδιωχθεί από το καθεστώς Ερντογάν. Μάλιστα για να του δοθεί χάρη, θα εκτελέσει το σχέδιο!

«Όπως είπα, αυτός είναι ένας ισχυρισμός, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ονόματα συγκεκριμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που είναι ένας ισχυρισμός χαμηλής πιθανότητας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το λάβουν υπόψη όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους. Το θέτω υπόψη της κοινής γνώμης. Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση».

Ο Γιαναρντάγ ανέφερε ωστόσο πως τον πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ. Είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί.

«Τόνισε συγκεκριμένα ότι αν συνέβαινε ένα περιστατικό δεν θα είχε καμία σχέση με τον πελάτη του. Είναι και δημοσιογραφική ευθύνη να το μεταφέρω. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιραζόμαστε έναν ισχυρισμό», κατέληξε.