Την ευγνωμοσύνη του προς τους διοργανωτές του «8ου Αγώνα κατά της Φτώχειας» και στους αθλητές που θα δώσουν αύριο το «παρών» στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Στο μήνυμά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ έκανε λόγο για έναν σπουδαίο ανθρωπιστικό σκοπό και για μία εξαιρετική και αξιέπαινη προσπάθεια. «Προπαντός, θέλω να ευχαριστήσω τον Ζιντάν, τον Ρονάλντο, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τους τόσους φίλους τους, που αφιερώνουν το χρόνο τους σε αυτόν το σπουδαίο ανθρωπιστικό σκοπό. Εσείς, οι διάσημοι αθλητές, δίνετε ελπίδα σε αυτούς που τα έχασαν όλα. Στέλνετε το κρίσιμο μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα ξεχάσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού.

Οι λαοί της Αϊτής και του Πακιστάν υπομένουν τη θλίψη και τις απώλειες που προκάλεσαν οι περσινές φυσικές καταστροφές, δήλωσε. «Για το λόγο αυτό, μέρος των εισπράξεων του Αγώνα θα διατεθούν σε προγράμματα του ΟΗΕ για την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. Ο Αγώνας κατά της Φτώχειας είναι η καλύτερη έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο του αθλητισμού και τους φίλαθλους να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθειά του ΟΗΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες στην Αϊτή και το Πακιστάν.

«Στον αγώνα κατά της φτώχειας δεν πρέπει να υπάρχουν θεατές. Είμαστε όλοι παίκτες. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο 8ος Αγώνας κατά της Φτώχειας δείχνει μία ακόμη φορά πώς οι αθλητές, η οικογένεια του ΟΗΕ και ο κόσμος του αθλητισμού μπορούν να συνεργαστούν για την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Σε αγώνες σαν αυτόν, νικητές είμαστε όλοι», κατέληξε.