Η Ρωσία έχει απομονωθεί διεθνώς εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και σύμφωνα με δημοσίευμα ένα ισχυρό άτομο στο Κρεμλίνο, προσπάθησε με κόλπο να προειδοποιήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που αναμετέδωσε από το πρακτορείο agents.media, ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας «Agenstvo» αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν προσπάθησε να μιλήσει σχετικά στον Ρώσο πρόεδρο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κουντρίν άρχισε να σκέφτεται να κάνει αυτή τη συζήτηση από τα τέλη Μαρτίου, προσθέτοντας ότι σε μια από τις συναντήσεις με συναδέλφους του τους είπε ότι ετοιμάζεται να συναντήσει τον Πούτιν στον οποίο θέλει να πει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε βαρύτατες συνέπειες για την Ρωσία.
Το άλλο πρόσωπο ανέφερε ότι ο Πούτιν δεν λαμβάνει υπόψη του την γνώμη του Κουντρίν για την πολιτική, αλλά τον εμπιστεύεται για τις γνώσεις του στα οικονομικά και τα δημοσιονομικά. Αυτός είναι ο λόγος, όπως ισχυρίζεται, που ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε στην συνάντηση αυτή να μην πει την άποψή του για τον πόλεμο, αλλά να πει ότι ο πόλεμος είναι επιβλαβής για την οικονομία.
Η είδηση για την συνάντηση του Πούτιν με τον Κουντρίν εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου στις 14 Ιουνίου, αλλά στα στενογραφημένα πρακτικά της συνάντησης δεν γίνεται αναφορά στον πόλεμο.
Σύμφωνα με τις πηγές του ιστότοπου «Agenstvo», ο Κουντρίν , παρά την διαφωνία του με τον πόλεμο, δεν προτίθεται να υποβάλει την παραίτηση του. Θεωρεί ότι θα είναι πιο χρήσιμο αν παραμείνει στην θέση του και προσπαθήσει να επηρεάσει την κατάσταση, λέει ο ένας από τους γνωστούς του, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο σε τι συνίσταται συγκεκριμένα η επιρροή του αυτή.
Μάλιστα, πληροφορίες των δύο αυτών προσώπων, αναφέρουν ότι άτομα που είναι κοντά στον πρόεδρο δεν τόλμησαν να πουν κάτι παρόμοιο στον Ρώσο πρόεδρο, αν και δυσαρεστημένοι υπάρχουν και μεταξύ των επικεφαλής των κρατικών δομών και μεταξύ των στρατιωτικών. Η πλειοψηφία των δυσαρεστημένων, γράφει ο ιστότοπος, τα έχουν απλά χαμένα, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Sberbank, Γκέρμαν Γκρεφ. Από την τράπεζα έχουν αποχωρήσει 200 ανώτερα στελέχη, που αποτελούν μέρος της ηγεσίας της τράπεζας και ο Γκρεφ φοβάται για το μέλλον της, δηλώνει ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας.