Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βασίλι Νεμπένζια, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου επιχειρηματολογούσε πως είναι fake news οι θάνατοι αμάχων στην Ουκρανία, ολοκλήρωσε την πρότασή του λέγοντας ότι «στον πόλεμο μπορεί να συμβούν και τέτοια πράγματα».

Προκάλεσε εντύπωση στην αίθουσα η λέξη που χρησιμοποίησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μιας και έως τώρα κανένας Ρώσος παράγοντας σε δημόσια τοποθέτησή του δεν είχε αναφερθεί σε πόλεμο για να περιγράψει το τί συμβαίνει στην Ουκρανία.

Αμέσως δέχτηκε την ερώτηση ενός δημοσιογράφου: «Είναι πόλεμος;». Για να απαντήσει προσπαθώντας να διορθώσει αυτό που είπε προηγουμένως «είναι ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τεταμένο είναι το κλίμα, πάντως, στις τάξεις του ΟΗΕ, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διώξουν από την χώρα 12 Ρώσους διπλωμάτες του ΟΗΕ, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, που είναι σε εξέλιξη. Όπως αναφέρει το Reuters, δόθηκε εντολή στους Ρώσους διπλωμάτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να φύγουν από την Αμερική, ενώ έχουν διορία μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Μάλιστα, με βάση το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ φέρεται να ανέφεραν το εξής: «Ζητήσαμε από τους Ρώσους διπλωμάτες να φύγουν, ώστε να μην βλάψουν την εθνική κυριαρχία μας». Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Βασίλι Νεμπένζια.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη απόφαση, ήρθε λίγη ώρα μετά την δυσφορία της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον, για «εχθρικές» διαδηλώσεις -όπως τις χαρακτήρισε- σε διπλωματικές εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.