Χιλιάδες Τσετσένοι των ειδικών δυνάμεων φαίνεται πως είναι έτοιμοι να εξαπολυθούν στην Ουκρανία, προκειμένου να πάρουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κίεβο, ενώ οι Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πρωτεύουσα και ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για ομάδα «κυνηγών» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, που φέρεται να έχουν εντολή να μπουν στην Ουκρανία και να συλλάβουν ή να σκοτώσουν συγκεκριμένους Ουκρανούς αξιωματούχους.

O δημοσιογράφος Neil Hauer ανήρτησε βίντεο στο twitter από τοπική πηγή, που δείχνει χιλιάδες Τσετσένους στρατιώτες να έχουν παραταχθεί στο Grozny, για να μεταβούν στην Ουκρανία ως μέρος της στρατευμάτων εισβολής.

Φέρεται να στοχεύουν σε συγκεκριμένους Ουκρανούς αξιωματούχους

Σύμφωνα πάντα με την ενημερωτική σελίδα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε στρατιώτη φέρεται να δόθηκε ένας κατάλογος με φωτογραφίες και περιγραφές Ουκρανών αξιωματούχων. Μάλιστα η Daily Mail, αναφέρει πως ομάδα Τσετσένων φέρεται να είναι ήδη σε ουκρανικό έδαφος.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αξιωματούχους και αξιωματικούς ασφαλείας που είναι ύποπτοι για «εγκλήματα» από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, αναφέρεται στην έκθεση.