Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να είναι πιο αδύνατος από ποτέ, όπως προκύπτει από τις νέες εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Βόρεια Κορέα. Ο ηγέτης της χώρας εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση να περπατά μπροστά από εκατοντάδες παιδιά.

Κορίτσια έκλαιγαν και αγόρια χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν περνούσε μπροστά τους και χαιρετούσε στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Νεολαίας στην Πιονγκγιάνγκ.

Η αλλαγή στην εμφάνισή του μέσα σε μερικούς μήνες είναι εντυπωσιακή, καθώς ο 37χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει χάσει εμφανώς αρκετά κιλά.

Τον τελευταίο καιρό είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες αναφορικά με την υγεία του Κιμ, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνησή του να δώσει ένα τέλος στα «κουτσομπολιά» σχετικά με το βάρος του, σύμφωνα με τη Daily Mail. Φέτος είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του, οι οποίες αποτύπωναν στη μεγάλη αυτή αλλαγή, καθώς πιστεύεται ότι έχει χάσει τουλάχιστον 20 κιλά.

Προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στις φήμες, στα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν τρώει λιγότερο «για το καλό της χώρας του», την ώρα που εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με το «τέρας» της πείνας. Όπως ξεκαθαρίστηκε, ο ηγέτης είναι υγιής.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με στόχο την απώλεια βάρους. Άλλοι έχουν ισχυριστεί πως η πανδημία της Covid-19 κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να χάσει ο Κιμ κάποια κιλά.

Η κρατική τηλεόραση μίλησε με κάποιον πριν από δύο μήνες που είπε ότι η «αδυνατισμένη» εικόνα του «σπάει τις καρδιές των ανθρώπων», ένα ασυνήθιστο «ρεπορτάζ».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κερδίσει τη συμπάθεια των πολιτών του, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση.