Ο κόσμος των θεματικών πάρκων της Disney στα μάτια μικρών, αλλά και μεγάλων, μοιάζει μαγικός. Είναι το μέρος όπου τα παραμύθια παίρνουν σάρκα και οστά, μετατρέποντας τις στιγμές που περνά κανείς εδώ σε πραγματική εμπειρία ζωής. Ή μήπως όχι; Τουλάχιστον, όχι κατά το 2018 όταν έλαβε χώρα ένα τρομακτικό περιστατικό για όλους τους επισκέπτες, αλλά και τους εργαζόμενους του πάρκου στη Φλόριντα, εξαναγκάζοντας τους ιθύνοντες να προχωρήσουν σε lockdown, πολύ πριν η πανδημία και ο όρος του lockdown μπει στην καθημερινότητά μας.

Τι έγινε στην Disney World;

Ήταν το Μάιο του 2018, λοιπόν, όταν ένας επισκέπτης του πάρκου μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ άρχισε να παρεκτρέπεται και να παρενοχλεί και να τρομοκρατεί τους υπόλοιπους επισκέπτες, οδηγώντας τελικά σε lockdown του θέρετρου για το κοινό.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το grunge.com, υπήρχε μια τάση στο YouTube όπου οι youtubers επιχειρούσαν τα λεγόμενα «κοινωνικά πειράματα» στα οποία θα κατέγραφαν τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων σε μια κατασκευασμένη κατάσταση, προκειμένου να κάνουν κάποιο κοινωνικό ή πολιτικό «σχολιασμό». Τον Μάιο του 2018, ένας YouTuber από την Αριζόνα, ο Dillon Burch, είχε την ίδια ιδέα.

Αφού είχε πιει αρκετά ποτά, άρχισε να τρομοκρατεί τους επισκέπτες στο Contemporary Resort λέγοντάς τους ότι υπήρχε ένας σκοπευτής (ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε) στο πάρκο και ότι έπρεπε να εκκενώσουν το χώρο. Προς τιμήν του, θα τους αποκάλυπτε μετά ότι αστειευόταν και ότι ήθελε να καταγράψει τις αντιδράσεις τους για «ένα σχολικό project».

Παρά την πλήρη αποκάλυψή του, ωστόσο, ολόκληρο το θέρετρο τέθηκε σε ολικό lockdown, ενώ οι αρχές διερευνούσαν την υπόθεση. Ο μεθυσμένος Burch βρέθηκε κρυμμένος στους θάμνους και αποκάλυψε στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να γυρίσει ένα «πείραμα» για το κανάλι του στο YouTube. Τελικά, ο Burch δεν έκανε ένσταση στις κατηγορίες για μέθη και διατάραξη της ηρεμίας και αυτό που κέρδισε από το «πείραμά» του ήταν ο ισόβιος αποκλεισμός εισόδου από την Disney στα πάρκα της.