Για την αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ μίλησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν κι ο Έλληνας ομόλογός του, Θάνος Ντόκος.

Η πλευρά της Ουάσιγκτον χαιρέτισε την ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των δεσμών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη σημασία που έχει η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον Αμερικανό σύμβουλο να χαιρετίζει την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Σάλιβαν υποσχέθηκε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας

Επιπλέον, συζητήθηκε η σημασία της καταπολέμησης της επιβλαβούς επιρροής στην περιοχή. Στο σημείο αυτό, ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε τις πρόσφατες κινήσεις που έκανε η Ελλάδα για την εξασφάλιση της κρίσιμης τηλεπικοινωνιακής και ενεργειακής υποδομής της. Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για θέματα κοινού συμφέροντος, τονίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.