Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι κι άλλες χώρες προτίθενται να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με την πρέσβειρά τους στον ΟΗΕ, η οποία είπε σήμερα ότι «δεν θα πραγματοποιήσουμε τις αεροπορικές επιδρομές μόνοι μας».

Η Ουάσινγκτον επιχειρεί να συγκροτήσει μία διεθνή στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συμμαχία εναντίον του ΙΚ, το οποίο έχει καταλάβει περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και έχει ιδρύσει χαλιφάτο στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ, ερωτηθείσα από την εκπομπή του CBS «Face the Nation» αν η Ουάσινγκτον έχει ενδείξεις ότι άλλες χώρες προτίθενται να συμμετάσχουν στις επιδρομές στη Συρία, απάντησε: «Ναι, έχουμε, αλλά θα το αφήσουμε στις άλλες χώρες να ανακοινώσουν μόνες τους ποιές συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα αναλάβουν απέναντι στη συμμαχία».

Η Πάουερ αρνήθηκε να αναφέρει για ποιές χώρες πρόκειται, αλλά όπως δήλωσε στην εκπομπή του ABC «This Week», «υπάρχει παγκόσμια στήριξη, εκτιμώ, για την καταστροφή της οργάνωσης».

«Θα κάνω μία πρόβλεψη…ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε μόνοι μας τις αεροπορικές επιθέσεις αν ο πρόεδρος αποφασίσει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Πάουερ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία εξαπέλυσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος του Ιράκ, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιθέσεων στο συριακό έδαφος καθώς και το σενάριο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων.