Στη μονάδα έκτακτων περιστατικών τοπικού νοσοκομείου στο Τορόντο εισήχθη ο 45χρονος δήμαρχος Ρομπ Φορντ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με όγκο στην κοιλιά.

«Ο όγκος δεν είναι μικρός. Διαγνώστηκε με εξέταση υπερήχων και θα χρειαστεί βιοψία για να δούμε τι τύπος είναι κι αν είναι κακοήθης, ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του όγκου» δήλωσε ο δρ Ρούμπιν Ντέλβιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Humber River Hospital.

«Από τα αποτελέσματα της βιοψίας, τα οποία θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος της εβδομάδας ο ογκολόγος θα αποφασίσει τη θεραπευτική αγωγή, η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιλογή», πρόσθεσε ο δρ Ντέλβιν στους δημοσιογράφους, ενώ δίπλα του ήταν ο Νταγκ Φορντ, ο αδελφός του δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος, εμφανώς στεναχωρημένος.

Ο 45χρονος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά πριν από ένα χρόνο είχε παραδεχτεί ότι έκανε χρήση κρακ, του ισχυρού παραγώγου της κοκαΐνης και ότι έχει εθιστεί στο αλκοόλ.

Το πρόβλημα υγείας του θέτει υπό αμφισβήτηση την εκστρατεία του για να διεκδικήσει νέα θητεία στο δήμο. Η προθεσμία για να αποχωρήσει ο Ρομπ Φορντ από την εκστρατεία για την επανεκλογή του λήγει την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα. Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.