Το Βελιγράδι στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Η σερβική πολιτική θέση είναι σαφής- στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας. Η μόνη διαφορά μεταξύ ημών και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών είναι ότι δεν επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία» δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία και συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας.

Εξηγώντας την απόφαση να μην ακολουθήσει η Σερβία τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, σημείωσε ότι αυτό ήταν «προς το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον» της χώρας του.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι, παρά τις πρόσφατες πλημμύρες, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη χώρα του, δεν επιθυμεί να παρεκκλίνει της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

»Δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε κανένα μεταρρυθμιστικό βήμα. Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης της ίδιας της Σερβίας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας» τόνισε και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν μειώσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα.