Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες» από τις τετραμερείς συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

«Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση, καθώς δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική πλευρά. Η Ρωσία επικεντρώνεται σε ένα μόνο πράγμα και αυτό είναι η περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο Γιατσενιούκ.

Εξάλλου ο Γιατσενιούκ κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα ευθύνεται για τους θανάτους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η Ρωσία παίζει ένα μόνο παιχνίδι: της περαιτέρω επιδείνωσης, της περαιτέρω πρόκλησης γιατί ο στόχος, τον οποίο ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Πούτιν, είναι να σαμποτάρει τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου», υπογράμμισε ο ουκρανός πρωθυπουργός.

Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία διεξάγεται με ανεπίτρεπτο τρόπο και ότι η Ρωσία δεν θα θεωρήσει τα αποτελέσματά τους νόμιμα, αν συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο.