Τη συγκρότηση διεθνούς «ομάδας επαφής», η οποία θα αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης πρότεινε σήμερα η Μόσχα. Σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο, έθεσε όρους οι οποίοι είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν αποδεκτοί από τη Δύση.
Σε απάντηση στις δυτικές εκκλήσεις για τον σχηματισμό μίας «ομάδας επαφής», το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η προταθείσα διεθνής «ομάδα επαφής» θα ασκήσει πιέσεις για την αναγνώριση από την Ουκρανία του δημοψηφίσματος στην Κριμαία και θα καλέσει το Κίεβο να εφαρμόσει κάποια άρθρα της ειρηνευτικής συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των ηγετών της τότε αντιπολίτευσης. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη διερεύνηση των θανάτων των διαδηλωτών στο Κίεβο.
Η «ομάδα επαφής» θα καλέσει ακόμη την Ουκρανία να υιοθετήσει ένα νέο σύνταγμα παραχωρώντας ευρείες εξουσίες στις περιφέρειες της χώρας, ενώ θα ζητήσει από το Κίεβο να τηρήσει στρατιωτική και πολιτική ουδετερότητα.