Μια διαμαρτυρία κατοίκων της Μελβούρνης σημάδεψε την, κατά τα άλλα, σεμνή και συγκινητική εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Σπύρου Λούη στην αυστραλιανή πόλη.
Λιγότεροι από 20 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Δεν θέλουμε το άγαλμα του Σπυρίδωνα στην περιοχή μας», «Ποιος Σπυρίδων;» «Σπυρίδων πήγαινε αλλού» κι άλλα προσβλητικά σχόλια.
Η απόφαση του δήμου Casey στη Μελβούρνη να στήσει άγαλμα του πρώτου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου στο προάστιο Berwick είχε προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και μήνες.
Χίλιοι και πλέον κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για την ανέγερση του αγάλματος του Σπύρου Λούη και μάλιστα υπέγραψαν και επιστολή διαμαρτυρίας την οποία διαβίβασαν στο δήμο τους. Ως επιχείρημα των αντιδράσεων τους ανέφεραν ότι ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν έχει καμία σχέση με την Αυστραλία ή το δήμο τους.
Ο δήμος δεν υποχώρησε όμως καθώς το άγαλμα του Λούη στήθηκε σε πολύ κοντινό σημείο του αγάλματος του Αυστραλού Μαραθωνοδρόμου Edwin Flack που ήταν ο αντίστοιχος θρύλος της εποχής και είχε χάσει από τον Σπύρο Λούη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 1896.
Υποστήριξε, δηλαδή ο δήμος, πως «υπάρχει σχέση» και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο άγαλμα συμβολίζει τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Πολιτειακή Κυβέρνηση της Βικτώριας και ομογενειακές επιχειρήσεις και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Στήριξης του Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδέας, του οποίου ηγείται ο Αριστείδης Παναγάκης.
Στα αποκαλυπτήρια, εκτός του κ. Παναγάκη, παρευρέθηκαν η πρόξενος της Ελλάδας, Ελένη Λιανίδου, η δήμαρχος του Κάσεϊ, Αμάντα Στάπλετον, η σκιώδης ομογενής υπουργός Τζένη Μικάκου, ο πρόεδρος των επιτροπών του δήμου Μικ Μόρελαντ κ.α.