Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο σεισμός, όπως αναφέρει το Reuters, προκάλεσε ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και μία κατολίσθηση. Τμήμα ενός πανεπιστημίου έπεσε σκοτώνοντας ένα άτομο, ανέφερε ο Benny Bugis, κάμεραμαν του πρακτορείου. «Έβγαινε από το αμάξι και έμπαινε στο κτίριο και καταπλακώθηκε από τους σωρούς» λέει.

Στους δρόμους υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με αυτοκίνητα και μηχανές. Τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες. Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.

Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.