Τα χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία καταγράφει ο Νικολά Σαρκοζί, εν μέσω των έντονων επικρίσεων της διεθνούς κοινής γνώμης και των συμπατριωτών του για την πολιτική που ασκεί απέναντι στους Ρομά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Le Figaro», η οποία διεξήχθη από το ινστιτούτο TNS Sofres, το 72% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται το Σαρκοζί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γαλλία.
Το ποσοστό αυτό είναι κατά 5% μεγαλύτερο από τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο από τότε που ανέλαβε την προεδρία το 2007.

Μόνο το 26% των ερωτηθέντων έχει εμπιστοσύνη στον Σαρκοζί για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, λιγότεροι κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η πρόσφατη στροφή προς τα δεξιά του Σαρκοζί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νόμους και την τάξη και η σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες, αύξησε κατά 4% του ποσοστού των οπαδών του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου που επιδοκιμάζουν την πολιτική του Γάλλου προέδρου.

Ωστόσο, η δημοτικότητά του μεταξύ των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων μειώθηκε κατά 5%.

Ίσως το πιο ανησυχητικό για τον Σαρκοζί ενόψει των εκλογών του 2012 είναι το γεγονός ότι το 60% των Γάλλων άνω των 65 ετών, που ήταν και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, δεν τον εμπιστεύεται.