Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ναύαρχος Σαμ Λοκλίαρ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα καταρρίψουν βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτοξευτεί από τη Βόρεια Κορέα, αν αυτός δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους τους ή την επικράτεια των ΗΠΑ.
«Δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο για να προσδιορίσουμε πού κατευθύνεται και πού πρόκειται να πέσει», εξήγησε ο ναύαρχος στους Γερουσιαστές της Επιτροπής για τις ένοπλες δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι «δεν συστήνει» την κατάρριψη ενός πυραύλου που δεν θα αποτελούσε απειλή.
Η Πιονγιάνγκ έχει αναπτύξει στην ανατολική της ακτή δυο πυραύλους Musudan με βεληνεκές που θεωρητικά μπορεί να φθάνει έως και τα 4000 χιλιόμετρα. Μπορεί να πλήξει τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το αμερικανικό νησί Γκουάμ.
Σύμφωνα με ανώτερο Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο «η Βόρεια Κορέα είναι προφανώς έτοιμη να εκτοξεύσει τους πυραύλους αυτούς χωρίς προειδοποίηση».
Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών μετά τις 10 Απριλίου, γεγονός που υποδηλώνει μια επικείμενη εκτόξευση πυραύλου. Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap εκτιμούν από την πλευρά τους ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση στις 15 Απριλίου ημερομηνία της επετείου από τη γέννηση του ιδρυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, Κιμ ιλ Σουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1994.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ραντάρ εντοπισμού της τροχιάς βαλλιστικών πυραύλων στην Ιαπωνία και στα αντιτορπιλικά που πλέουν στην περιοχή, καθώς και πυραύλους αναχαίτισης πάνω σε αυτά τα σκάφη.
Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν επίσης αναπτύξει τα δικά τους μέσα αναχαίτισης πυραύλων μετά από αυτήν την προαναγγελθείσα εκτόξευση.