Στην ανάσυρση δεύτερης ταξιδιωτικής βαλίτσας, με ανθρώπινη σορό σε κατάσταση αποσύνθεσης, από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης προχώρησαν την Κυριακή (05/05) τα συνεργεία που ψάχνουν τα θύματα του serial killer στην Κύπρο.

Όπως αποδείχθηκε, το πτώμα ανήκε στην 8χρονη Elena Natalia Bunea, που αντιμετώπιζε προβλήματα αυτισμού και η οποία ήταν η κόρη της 36χρονης Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία, οι οποίες δολοφονήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ 1 σχετικά με τις στιγμές που έζησαν οι ερευνητές κατά την ανακάλυψη της δεύτερης βαλίτσας θανάτου. Μάλιστα, τόνισε ότι όλοι κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται όταν το σόναρ χτύπησε, καθώς υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό.

«Ο δύτης δεν έχει ορατότητα και ανιχνεύει δια της αφής, αλλά έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει». Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που έγινε, ήταν για το μέγεθος του αντικειμένου και εκείνος τους απάντησε ότι είναι περίπου 50×50. «Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό», επισήμανε ο κ. Τράγκολας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που κυρίευσαν τα μέλη των συνεργείων. Όπως περιέγραψε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής στην Κύπρο, «είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του σόναρ. Τότε κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι ο άνθρωπος κάνει -όπως κι εμείς- οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας».