Το πιο πρόσφατο τέχνασμα του λαϊκιστή προέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος επιθυμεί να παρουσιάζεται ως ένας λαϊκός άνθρωπος, ήταν μια νυχτερινή βόλτα με μηχανή.

Η πασχαλινή περιπέτεια όμως του Ζαΐχ Μπολσονάρου, το βίντεο της οποίας δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικό λογαριασμό του ακροδεξιού προέδρου, μάλλον του γύρισε μπούμερανγκ.

Ο Βραζιλιάνος ηγέτης συνηθίζει να κάνει «αυθόρμητες» βόλτες σε γειτονιές φτωχές, ούτως ώστε να δείξει τη σύνδεσή του με τον απλό λαό της χώρας του. Αυτές του τις εξορμήσεις αρέσκεται να τις προβάλει μέσω των social media, για να ενισχύσει τη δημοφιλία του.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ένας νομικός κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Μπολσονάρου ότι «ποδοπάτησε» τους κανονισμούς της κυκλοφορίας, μαρσάροντας δυνατά και φορώντας το κράνος του λανθασμένα, καθώς το είχε ανεβασμένο στο μέτωπό του.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές παραβιάσεις» εξηγεί ο Μαουρίτσιο Τζανούτζι, νομικός που ειδικεύεται στον τομέα των Μεταφορών. «Ως ηγέτης του έθνους έδωσε ένα άθλιο παράδειγμα για το πώς πρέπει κανείς να οδηγεί μοτοσυκλέτα».

Ο Τζανούτζι ανέφερε στην εφημερίδα της Βραζιλίας Folha de S Paulo ότι πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στον Μπολσονάρου, να λάβει πόντους ποινής και να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με το γραφείο του Βραζιλιάνου προέδρου, ρωτώντας εάν ο Μπολσονάρου έχει καν δίπλωμα για την οδήγηση μηχανής, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.