Συνέντευξη Τύπου για τον επίσημο απολογισμό των νεκρών μετά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού εναντίον ισλαμιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία θα δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Αμπντελμαλέκ Σελάλ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 55 νεκρούς (32 απαγωγείς και 23 εργαζομένους).

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης, όταν ομάδα ένοπλων ισλαμιστών εισέβαλε σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ιν Αμένας, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, πιάνοντας ομήρους συνολικά περίπου 800 εργαζομένους.

Έξι Φιλιππινέζοι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται μετά την επιχείρηση. «Ο θάνατος των έξι Φιλιππινέζων αποτελεί άμεση συνέπεια της ομηρείας. Ορισμένοι από τους νεκρούς έχουν τραύματα από σφαίρες ή από τις εκρήξεις», δήλωσε ο Ραούλ Χερνάντες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν 25 πτώματα, αλλά δεν είναι σαφές αν ανήκουν στους απαγωγείς ή σε ομήρους. Οι έρευνες στο εργοστάσιο Ιν Αμένας, 1.300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου συνεχίζονται και σήμερα. Από τους ομήρους είκοσι αγνοούνται.