Στη Σλοβενία, μετά από τις συνεχιζόμενες καταρρακτώδεις βροχές, υπερχείλισαν οι ποταμοί Ντράβινια, Σάβινια, Γκραντάτσιτσα και Λιουμπλιάνιτσα προκαλώντας πλημμύρες στις πόλεις Τσέλιε, Ζάγκοριε και Ζίρι, Αϊντόβτσινα, καθώς και στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Σάβινια. Μεγάλο τμήμα της πόλης Λάσκο καλύφθηκε από νερά και πλημμύρισαν περισσότερα από 30 σπίτια, οκτώ κτήρια δημόσιων οργανισμών και 15 καταστήματα. Η στάθμη του ποταμού έχει φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα και στην πόλη Τσέλιε.

Η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται στην πόλη Ζάγκοριε, όπου αρκετές οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Στην πόλη Ζίρι υπερχείλισε ο ποταμός Πόλιανσκα Σόρα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 30 κτήρια και να καλυφθούν από νερά όλοι οι οδικοί άξονες. Στην πόλη Τρμπόβλιε πλημμύρισε το νοσοκομείο.

Στη Λιουμπλιάνα τα νερά του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα κάλυψαν το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και μεταξύ άλλων πλημμύρισε το κτήριο του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Όπως είναι αναμενόμενο, από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία μερικώς, ή πλήρως, σε διάφορους οδικούς άξονες της χώρας.

Στην γειτονική Κροατία υπερχείλισε ο ποταμός Σάβα στο Ζάγκρεμπ και οι αρχές άνοιξαν το κανάλι Σάβα – Όντρα για να διοχετευθούν τα νερά στον ποταμό Όντρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του καναλιού, στις νότιες εισόδους της πόλης έχει διακοπεί, όπως και στη συνοικία Μπλάτο.