Αυστηρή προειδοποίηση στον πάστορα που σχεδιάζει να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στη Φλόριντα να μην πραγματοποιήσει τα σχέδιά του απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Αμερική» στο ABC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον πάστορα να επανεξετάσει την απόφασή του, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει επεισόδια σε περιοχές βίας όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, αλλά και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Αλ Κάιντα προκειμένου να στρατολογήσει νέα μέλη.

«Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ-Κάιντα. Μπορεί να έχουμε σοβαρά επεισόδια βίας σε τόπους όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Μπορεί να αυξήσει τη στρατολόγηση ατόμων πρόθυμων να ανατιναχτούν σε αμερικανικές πόλεις ή ευρωπαϊκές πόλεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία καταστροφική χειρονομία που είναι απολύτως αντίθετη στις αξίες της Αμερικής.

Το κάψιμο του Κορανίου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, επέτειο των επιθέσεων του 2001, γύρω στις 18.00 (τοπική ώρα, 01.00 ώρα Ελλάδας της 12ης Σεπτεμβρίου) στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας.