Ο Steven Walden είναι ένας ανήσυχος νεαρός από το Σαουθάμπτον που κουράστηκε να βλέπει τους κλέφτες να δρουν ανενόχλητοι στην πόλη του. Ο 22χρονος άνδρας βοήθησε στο να εντοπιστούν περισσότερες από 300 μοτοσυκλέτες που είχαν κλαπεί, γεγονός που τον είχε κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

Κάποια στιγμή όμως ο εντοπισμός κλεφτών του έγινε έμμονη ιδέα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο καθώς αποφάσισε να δράσει ως αυτόκλητος τιμωρός.

Στις 19 Ιουλίου του 2018 πήρε στο κυνήγι με το αυτοκίνητό του μέσα στους δρόμους της πόλης έναν 19χρονο αναβάτη, που λανθασμένα νόμιζε πως ήταν κλέφτης μοτοσυκλετών.

Κάποια στιγμή χτύπησε με το αυτοκίνητό του τη μοτοσυκλέτα, ρίχνοντας κάτω τον οδηγό της. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς επιτέθηκε στον αναβάτη με κλομπ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο άτυχος αναβάτης, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την πρώην σύντροφο του 22χρονου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο κρανίο, εγκεφαλική αιμορραγία και σπασμένη κλείδα.

Ο Walden εξαφανίστηκε από το σημείο και αργότερα κάλεσε την αστυνομία για να ισχυριστεί πως του έκλεψαν το αυτοκίνητο του σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια.

Οι αρχές δεν πείστηκαν και την επόμενη μέρα προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο 22χρονος αντιμετώπισε σωρεία κατηγοριών για πρόκληση σοβαρών τραυματισμών λόγω επικίνδυνης οδήγησης, κατοχή όπλου, διαστρέβλωση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, χρησιμοποίηση ψεύτικων πινακίδων κυκλοφορίας, οδήγηση ανασφάλιστου οχήματος και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Ο δικαστής Christopher Parker τον χαρακτήρισε «δειλό νταή» και τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών, ενώ του απαγόρευσε την οδήγηση για επτά χρόνια και έναν μήνα.

«Έθεσες σε κίνδυνο τη ζωή του μοτοσικλετιστή, τη δική σου και των φίλων σου. Με τις ενέργειές σου προκάλεσες τόσους σοβαρούς τραυματισμούς ενός ανθρώπου. Αυτό που έκανες ήταν τελείως λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικαστής ανακοινώνοντας την απόφασή του.