Φορούσαν παντελόνια-καμπάνα, είχαν αυτό το θεληματικό μουστάκι, έπιναν μπύρα προς είκοσι λεπτά του ευρώ και παρακολουθούσαν τη νέα επιτυχημένη κωμωδία των Monty Python! Vintage φωτογραφίες και βίντεο από τη φοιτητική ζωή στο Μάντσεστερ πριν από σαράντα χρόνια βρέθηκαν στο προσκήνιο στο διαδίκτυο.

Το βίντεο είχε φτιαχτεί από το πανεπιστήμιο Umist- που δεν υπάρχει πια-, το 1972, με στόχο την προσέλκυση φοιτητών.

Στην τότε κοινωνική ζωή κυριαρχούν οι ντίσκο- μέσα στην εβδομάδα!- ενώ η ετήσια παρέλαση Rag Week θα μπορούσε να προκαλέσει εντύπωση ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.

Το οπτικό υλικό «έσωσε» ο εργαζόμενος στο πανεπιστήμιο Andy Cooper κατά τη διάρκεια «ξεκαθαρίσματος» στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

«Υπήρχαν πολλές θήκες με φιλμ. Ο προϊστάμενός μου μού είπε να τις πετάξω αλλά εγώ ζήτησα να τις κρατήσω. Όταν είδα το φιλμ ένιωσα πως θα ήταν ντροπή να πεταχτεί. Παρέμενε στο ντουλάπι μου για χρόνια μέχρι που βρήκαν κάποιον με την κατάλληλη τεχνολογία για να μεταφερθεί σε DVD», αφηγείται ο ίδιος.

Το βίντεο φαίνεται να έχει γυριστεί από φοιτητές. Από τη στιγμή που ανέβηκε στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες ξαναέζησαν, κατά κάποιο τρόπο, τα φοιτητικά τους χρόνια. «Πολλοί χρήστες έγραψαν πως θυμούνται το πανεπιστήμιο Umist από εκείνη την εποχή. Ένας μάλιστα είπε πως εμφανίζεται και στο βίντεο», τονίζει ο Cooper.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο