Σφοδρές μάχες ανάμεσα στο συριακό στρατό και αντάρτες μαίνονται σήμερα στο Χαλέπι για έκτη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ταυτόχρονα, η συνοικία Χάτζαρ αλ Ασουάντ της Δαμασκού, ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην πρωτεύουσα, σφυροκοπείται από ελικόπτερα και χερσαίες δυνάμεις με βαριά πολυβόλα, από τακτικές δυνάμεις οι οποίες αποπειρώνται να ανακαταλάβουν την περιοχή αυτή, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό της ίδιας οργάνωσης.
Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μαχητικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις στο Χαλέπι, χωρίς πάντως ως τώρα να έχουν προχωρήσει σε βομβαρδισμούς. Η πόλη αλ Μπαμπ, που ελέγχουν επίσης οι αντάρτες, σφυροκοπείται επίσης, γεγονός που είχε συνέπεια ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του.
Εξάλλου σε φυλακή της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, οι δυνάμεις του καθεστώτος συνέχισαν την προσπάθεια να καταστείλουν μια εξέγερση κρατουμένων και, σύμφωνα με την ΜΚΟ, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Το Παρατηρητήριο δεν έδωσε ακόμα απολογισμό. Επίσης στην πόλη Χομς ένας αντάρτης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη συνοικία αλ Καράμπις, που πλήττεται «κατά μέσον όρο από τρεις οβίδες κάθε δεκαπέντε λεπτά», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στην επαρχία Ιντλίμπ έξι άμαχοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα κι ένα παιδί, σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς και από τα πυρά στην Καφάρ Ρόμα. Στη Χάμα, δύο παιδιά σκοτώθηκαν το χάραμα σε βομβαρδισμό της πόλης Κάρναζ, ενώ στην ίδια επαρχία, στην Καλάατ αλ Μάντικ, ένα ζευγάρι και τα δύο του παιδιά σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην συνοικία τους. Στην Ντέιρ αλ Ζορ, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν, οι τρεις από πυρά που εξαπέλυσαν άγνωστοι μέσα από ένα αυτοκίνητο.
Χθες στα επεισόδια βίας σκοτώθηκαν 158 άνθρωποι, ανάμεσά τους 114 πολίτες, σύμφωνα με την προαναφερθείσα ΜΚΟ. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν στον Τύπο οι συριακές αρχές και της απόφασης του ΟΗΕ να μην καταμετρά πλέον τους νεκρούς, είναι αδύνατο να υπάρξει απολογισμός των θυμάτων από ανεξάρτητες πηγές.