Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου κάλεσε τα μέλη του να συνεδριάσουν αύριο Τρίτη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μετά την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της χώρας να ανατρέψει μια διαταγή του στρατού για τη διάλυση του σώματος.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάαντ αλ-Κατάτνι, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα, μια ημέρα μετά την απόφαση του προέδρου, δήλωσε πως το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας). Ο στρατός είχε διατάξει τη διάλυση της κάτω βουλής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου βάσει δικαστικής εντολής.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός Γκίντο Βεστερβέλε θα είναι ο πρώτος δυτικός υπουργός Εξωτερικών που θα συναντηθεί με το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Βεστερβέλε.

Ο γερμανός υπουργός πρόκειται να φτάσει αργά σήμερα στο Κάιρο και θα έχει συνομιλίες με τον Μόρσι αύριο Τρίτη. Πρόκειται να προσφέρει την υποστήριξή του στη δημοκρατική διαδικασία στην Αίγυπτο.

Η κρίση με τη Συρία που διαρκεί ήδη 16 μήνες, θα είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν όταν ο Βεστερβέλε συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Αλ-Αράμπι. Πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη του Βεστερβέλε στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα.