Δεν μετρά τα χρήματα ο 17χρονος Emrah Mevsimler όταν πρόκειται για την αποφυγή της παχυσαρκίας, κάτι που του έχει γίνει εμμονή μετά το θάνατο της μητέρας του, το βάρος της οποίας είχε φτάσει και τα 267 κιλά!

Ο νεαρός Emrah έβαλε πριν από τέσσερα χρόνια- μόλις στα 13 χρόνια του!- γαστρικό δακτύλιο. Η μητέρα του, που τότε ήταν εν ζωή, πλήρωσε 4.000 λίρες για την επέμβαση και στη συνέχεια ο Emrah πλήρωσε άλλες 3.000 λίρες σε δεκαπέντε διαδικασίες προσαρμογής του.  

Σήμερα σχεδιάζει να καταβάλλει ακόμα 2.000  λίρες για λιποαναρρόφηση.

Ο Emrah από το Essex δήλωσε στην εφημερίδα «Sun»:  «Δεν θέλω αυτό που συνέβη στη μητέρα μου να συμβεί και σε μένα».  Με βάρος 92 κιλά κατατάσσεται στην κατηγορία των παχύσαρκων αλλά αν έχανε μόλις τέσσερα κιλά θα έφτανε στην κατηγορία των υπέρβαρων.

 «Η μαμά μου υπέφερε τόσο πολύ πριν πεθάνει. Είχε βάρος 128 κιλά, έπεσε έξι φορές σε κώμα», λέει για τη μαμά του ο Emrah. Η Sharon πέθανε σε ηλικία 41 ετών στο νοσοκομείο, πριν από δύο χρόνια.

«Όταν ήμουν μικρότερος με κορόιδευαν. Είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσω όταν ήμουν 11-12 χρονών. Απλά θέλω να ξεμπερδεύω με αυτό μια για πάντα», λέει.