Στη λιτότητα και την ανεργία υποστηρίζει ο Μπιλ Κλίντον ότι παραπέμπει η οικονομική πολιτική των Ρεπουμπλικανών, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο μια επιθετική πολιτική ενάντια στους αντιπάλους του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Κλίντον, που συμμετείχε σε τρεις συγκεντρώσεις στη Νέα Υόρκη με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα, κατηγόρησε το Μιτ Ρόμνεϊ και τους Ρεπουμπλικάνους, που ελέγχουν το Κογκρέσο, ότι υποστηρίζουν μια σκληρή γραμμή εναντίον των ελλειμμάτων, παρόμοια με αυτή που επικρατεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

Τέσσερις ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων που δείχνουν οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ, αλλά και την αύξηση κατά 0,1% της ανεργίας για τον Μάιο (8,2%), ο Κλίντον τόνισε πως δύο λόγοι εξηγούν αυτήν την κατάσταση.

«Ο πρώτος είναι η Ευρώπη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε…και ο άλλος είναι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και ο υποψήφιός τους Μιτ Ρόμνεϊ που έχουν υιοθετήσει την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Ποιος θα φανταζόταν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που εδώ και δεκαετίες κορόιδευαν την Γηραιά Ήπειρο, θα κατέληγαν να υιοθετήσουν την οικονομική της πολιτική; Αλλά αυτό έχουν κάνει», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.