Λένε πως το φαγητό είναι από τα δημοκρατικότερα αγαθά αυτού του κόσμου, καθώς όλοι το χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε, πλούσιοι και φτωχοί. Και ένα εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα έχει βαλθεί να το αποδείξει, αν και με κομματάκι εναλλακτικό τρόπο. Αυτό που θέλει να κάνει είναι να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές διακρίσεις στις απολαβές των Αμερικανών, χρεώνοντας πολύ ακριβότερα τα ίδια πιάτα στους λευκούς πελάτες του. Καθώς αυτοί βγάζουν περισσότερα, κι έτσι είναι δίκαιο να πληρώνουν και περισσότερα για το ίδιο φαγητό. Αυτά λαμβάνουν χώρα στο Saartj, το εστιατόριο του νιγηριανού σεφ Tunde Wey, που θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Νέας Ορλεάνης για τις φυλετικές διακρίσεις που υφίστανται ακόμα και σήμερα οι Αφρο-Αμερικανοί στους μισθούς τους. Το 2013, για παράδειγμα, σε μια από τις τελευταίες έρευνες στο θέμα που συζητάμε, το μέσο εισόδημα του αφροαμερικανικού νοικοκυριού στη Λουιζιάνα ήταν κατά 54% χαμηλότερο από των λευκών νοικοκυριών.
Εστιατόριο χρεώνει διαφορετικά τους πελάτες του με βάση το χρώμα της επιδερμίδας τους
Δεν είναι απλό φαγητό, είναι κοινωνικό πείραμα
