Το νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ επιτρέπει πυρηνικό πλήγμα ως απάντηση σε συμβατική επίθεση, αναφέρει το Russia Today. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία εάν δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα δεν θα διστάσει να απαντήσει ανάλογα.

Η προειδοποίηση αυτή ήρθε στο πλαίσιο ενός διαγγέλματος του ρώσου προέδρου της Πέμπτη, στο οποίο παρουσίασε νέα σύγχρονα στρατηγικά οπλικά συστήματα που θα καταστήσουν όλα τα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι ΗΠΑ ανίσχυρα. Ο Πούτιν τόνισε επίσης πως το νέο αμερικανικό πυρηνικό δόγμα έχει χαλαρώσει κάποιους κανόνες ως πως το πότε θα πρέπει οι ΗΠΑ να ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα από κάποια σημεία του πυρηνικού δόγματος που μειώνουν τα σημεία αναφοράς για την χρήση πυρηνικών. Όποια κατευναστικά λόγια και αν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει κανείς πίσω από κλειστές πόρτες, μπορούμε να διαβάσουμε τι γράφτηκε. Αυτά τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε απάντηση συμβατικής επίθεσης ή κυβερνοαπειλής» δήλωσε.