Ο Κέβιν Μακλέρνον στέφθηκε πρωταθλητής στην απώλεια βάρους και ήταν ο μεγάλος νικητής του τηλεπαιχνιδιού «The Big Loser», του καναλιού ITV1 της Αγγλίας.

Ο 38χρονος, από το Σάντερλαντ, έχασε περισσότερα από 80 κιλά κατά τη διάρκεια έξι μηνών, όσο δηλαδή προέβλεπε το τηλεπαιχνίδι.

Ο Κέβιν Μακλέρνον, ένας από τους 14 διαγωνιζόμενους του εφετινού παιχνιδιού, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η αίσθηση είναι απίστευτη και όλα έγιναν τόσο γρήγορα».

Ο μεγάλος νικητής, ο οποίος ζύγιζε αρχικά 205 κιλά, πρόσθεσε: «Ήρθα στο τηλεπαιχνίδι και ήμουν ο βαρύτερος διαγωνιζόμενος που είχε περάσει ποτέ. Αυτό μου έδωσε τεράστια κίνητρα για να διεκδικήσω με περισσότερο πάθος το τίτλο του νικητή, και τελικά τα κατάφερα».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Μακλέρνον υπόμεινε μια σειρά από δύσκολες προσκλήσεις, όπως για παράδειγμα να σύρει ένα διώροφο λεωφορείο κατά μήκος ενός αεροδρομίου.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Νταβίνα Μακόλ, δήλωσε: «Πραγματικά πιστεύω ότι για τον Κέβιν αυτή η απώλεια βάρους θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή του. Κέρδισε τόσο στο τηλεπαιχνίδι όσο και στη ζωή».

«Έμαθα νέα πράγματα, όχι μόνο για τη διατροφή και την άσκηση, αλλά και για τον εαυτό μου», δήλωσε καταληκτικά ο Κέβιν.